Műtéti heg korrekció

Előfordul, hogy a műtéteinket követően maradt hegek jól látható helyen vannak és ezzel okoznak számunkra problémát, vagy olyan intimebb helyen helyezkednek el, ami zavarólag hat.

Orvosi tetoválással szinte minden esetben -a keloid hajlamú hegek kivételével- lehet korrigálni a műtéti hegeket, a teljes gyógyulási idő után.Akár plasztikai műtétet követően (pl. mell műtétek után), akár császármetszést, akár balesetet követően.

A beavatkozás lényege: a műtéti heg színe különbözik az azt körbevevő bőr színétől, ezért ezt az eltérő színt tetováljuk a heget körülvevő bőr színével megegyező színnel. Az így kapott felület teljes egyezőséget mutat a heg környéki bőrszínnel, ezáltal a heg szín eltérése a továbbiakban nem látható. Az orvosi tetoválások esetében a tetoválást általában kétszer, de akár háromszor is el kell végezni a tökéletes eredmény érdekében.

Felmerülhet ilyenkor az a kérdés, hogy mi történik akkor, ha napozunk és ezáltal barnább lesz a bőrünk. Természetesen a tetovált heg nem barnul velünk, ezért azt szoktam javasolni, hogy ezzel a fajta korrekcióval olyankor kell szakemberhez fordulni, amikor a heget olyan bőrszín veszi körül – az év nagyobb részében-, amikor az esztétikai probléma jelentkezik. Napozáskor ezt a fajta orvosi tetoválást -ugyanúgy ahogy a testünket- óvni kell az UV sugárzástól a megfelelő készítménnyel, de kellő védelemmel nyugodtan napozhatunk.

Ne felejtsük el soha, hogy az orvosi tetoválással egy esztétikai megújuláshoz jutunk, ami által magabiztosabb megjelenésünk lesz, de ezzel az eljárással gyógyítani nem lehet. A beavatkozás árát több tényező befolyásolja, ezért csak egy minden kötelezettségtől mentes, ingyenes konzultációt követően tudok pontos árat adni.