Általánosan az orvosi tetoválásról

Magyarországon egy kevesek által ismert, de hiánypótló eljárásról olvashatunk itt, amivel sok ember életminőségét lehet jobbá tenni. Ezt a beavatkozást több olyan veleszületett vagy szerzett betegségnél alkalmazhatjuk, amikor az ember próbálja legyőzni a betegségek folytán szerzett lelki sebeit, de ahhoz, hogy ezt elérje, esztétikai megújulásra van szüksége.

Ez az eljárás a kozmetikai iparban használt sminktetováló készülékek és az ezt kezelő szakemberek tudásának együttes fejlődésének köszönhetően alakult ki. A technikai feltételek fejlődése eredményezte azt, hogy az általam használt Nouveau Contour tetováló gépet gyártó cég kifejlesztett egy kifejezetten orvosi tetoválásokhoz használt, Intel® processzor által vezérelt, „medical” funkcióval rendelkező gépet, -ilyen funkcióval más tetováló gép nem rendelkezik- amellyel azokon a területeken, ahol ezt az eljárást alkalmazzuk, egyenletesen tudom bevinni a pigmenteket, és így tökéletes minőségű orvosi tetoválások készíthetők. A Nouveau Contour elektrokozmetikai cég az általa kifejlesztett technika használatához a kozmetikusoknak kifejezetten az orvosi mikropigmentáció témakörében komoly, mindenre kiterjedő oktatást, majd vizsgát tart. Így kaptam Én is először a hazai Nouveau Contour képviseletnél a megfelelő képzést, majd a cég hollandiai központjában folytatva tanulmányaimat, ahol 2006-ban orvosi mikropigmentációból az ottani holland szakemberek előtt vizsgáztam.

Az eljárás tulajdonképpen nem más, mint azokon a területeken, ahol az eltérést vagy a pigment hiányt láthatjuk, -akár veleszületett vagy szerzett betegségekről, illetve műtétek vagy kemoterápiás kezelések következményeiről beszélünk- azokat a területeket tartós orvosi mikropigmentálással korrigáljuk az eredeti bőrszínre vagy ahhoz nagyon hasonlóra. Friss műtéteket követően csak az orvos jóváhagyása után végezhető el a beavatkozás, de egyéb esetekben is szükséges az orvosával konzultálnia. Nagyon fontos tudni, hogy ezzel az eljárással nem gyógyítani lehet ezeket a betegségeket, hanem esztétikailag korrigálni.


Orvosi tetoválásokAZ ELJÁRÁS MENETE
(bővebb információért kattintson ide)Az orvosi tetoválás a következő eseteknél alkalmazható: