Szőrzet elvesztés pótlása

Előfordul, hogy bizonyos betegségek következtében, vagy azok kezelésekor elveszíthetjük testünk különböző helyein található szőrzetünket. A mai világban leginkább csak a látható helyen -pl. szemöldök, szempilla- levő szőrzet elvesztése okoz esztétikai problémát. Ezeknek a korrigálására tökéletes megoldás az orvosi tetoválás.

Az eljárás során az elvesztett szemöldököt többféle technikával korrigálhatjuk, lehet satírozott szemöldököt készíteni vagy akár az úgynevezett szálazós technikát -amikor „szemöldök szálakat” tetoválunk- alkalmazni, egészen a 3D szemöldökig -több színből szemöldök szálakat tetoválok- amivel egy tökéletes szemöldököt tudunk varázsolni a régi helyére. A szempilla korrigálására is lehetőség van, így ezzel a két fajta tetoválással szemünk, és arcunk visszakapja a tökéletes megjelenéshez szükséges formai elemeket.

Érdemes a tetoválást megelőzően a korrekciót végző szakemberrel megbeszélni, hogy milyen betegség vagy kezelés következtében veszítettük el a szőrzetünket, mert annak függvényében, hogy milyen hosszú időn keresztül kell korrigálni ezeket a területeket, javasolhat különböző tetoválási technikákat.

Előfordul, hogy a kemoterápiás kezelés megkezdése előtt -amikor tudja a beteg, hogy el fogja veszíteni a szőrzetét- is kérik a korrekciós eljárást, természetesen van rá lehetőség, de ilyenkor minden esetben a kezelő orvosával egyeztetni kell, hogy elvégezhető-e a beavatkozás.

Olyan betegségek, mint az alopecia, amikor a beteg elveszíti a teljes szőrzetét illetve a haját, is alkalmazhatjuk ezt a fajta korrekciós eljárást, így adva vissza a tökéletes megjelenés lehetőségét a betegnek, ezáltal az önbizalma is visszatérhet.

Ne felejtsük el soha, hogy ezzel az eljárással nem gyógyítani tudom a betegséget, csak esztétikailag korrigálni, így adva vissza a lehetőséget egy tökéletes megjelenéshez.