Vitiligo korrekció

A vitiligo (Leucopathia acquisita) egy szerzett idiopatikus rendellenesség, ahol hiányoznak a működő melanociták. Az átlagos életkor, amikor előjön, 20 év. A leggyakrabban érintett testrészek az arc, a kézfej, a hónalj, a köldök és anogenitális rész körüli bőr és az alsó végtagokon a sípcsont feletti bőr. Az érintett bőrfelület általában fehér hatást kelt, konvex élei vannak, és változó számban és kiterjedésben lehet jelen. A vitiligo oka ismeretlen, a betegség jelenleg nem gyógyítható, csak tüneti kezelési módszerek léteznek, ezek egyike az orvosi tetoválás.

Általában a bőr felület nagy részén -sokszor a teljes testfelületen- jelentkezik a pigment hiány, ezért azt szoktam javasolni, hogy legalább azokon a területeken -pl. arc, kézfej- amik az év nagy részében láthatóak, végeztesse el a beavatkozást, így a betegség nem befolyásolja a napi megjelenését.

Az alkalmazott eljárás során tetováljuk a beteg bőrfelület világosabb foltjait, az azt körülvevő bőrszínnel, és így a korrigált test felület teljesen egységes képet mutat, nem látható a továbbiakban a rendellenesség a bőr ezen részén. Az eljárással a pigmenttált bőr felület 3-5 évig tartós tünetmentes állapotba kerülhet, de ez egyénenként változhat. Az orvosi tetoválást többször, de minimum kétszer kell egymást követően elvégezni a tartós, szép eredményért.

A beavatkozás árát több tényező befolyásolja, ezért csak egy minden kötelezettségtől mentes ingyenes konzultációt követően tudok pontos árat mondani.